Článek

REPORT: Mighty Sounds 2017

Třináctý ročník festivalu Mighty Sounds, který se konal 13.-15.7.2017  je úspešně za námi a my Vám z něj přinášíme report. Pokud jste tento festival doposud nebrali jako zásadní akci každého léta, někde jste pravděpodobně udělali chybu.

Mighty Sounds totiž svojí přátelskou atmosférou a nepřekonatelným lineupem bezesporu patří mezi nejlepší festivaly v ČR. Tento rok přijelo kolem 12 000 fanoušků, dorazilo přes 110 kapel a k tomu všemu ještě 40 dalších interpretů jako jsou DJs, účastníci divadelní scény atp. Ti všichni dohromady tvoří nezaměnitelnou atmosféru celého festivalu.

Co se týče stravování, Mighty jako vždy nezklamali ani masožrouty, ani vegetariány nebo vegany. Rozhodně bylo z čeho vybírat a navštěvníci mohli jako vždy ochutnávat nové chutě vietnamské, brazilské či indické kuchyně, ale ani typická česká jídla samozřejmě na festivalu nechyběla.

Po hudební stránce jsme se těšili na mnoho skvělých interpretů. Od těch známějších jako např. Gogol Bordello, Cock Sparrer, Agnostic FrontIgnite, The Adicts či Acidez, až po ty méně známé jako Maid of Ace, nebo tuzemské Totální nasazéní či Rabies. Z plzeňských těles vystoupili například EFCO., Sex Deviants nebo Mordors Gang. Mimořádný ohlas také sklidila letošní novinka - akustická Black Coffee Stage.

Hudba je samozřejmě tím hlavním, co láká fanoušky festivalu, přesto v žádném případě není tím jediným, co na festivalu najdete. Pokud jste si zrovna neužívali festivalu na jedné ze čtyř scén s hudbou živou, nebo na několika dalších, s hudbou reprodukovanou, mohli jste si vyzkoušet například několik sportovních aktivit jako skiboardovou dráhu, minirampu, zahrát si nohejbal, či plážový volejbal nebo si jen tak posedět v divadelním stanu, kde proběhla panelová diskuze „Otázka punku", nebo shlédnout unikátní pin-up show.

Prostor dali pořadatelé Mighty Sounds, jako vždy, i spoustě neziskovým organizacím, kde můžete podepsat různé petice, zkouknout zajímavé prospekty a dozvědět se zajímavé informace v oblasti lidských i zvířecích práv, ekologie, antifašismu nebo veganství.

Jedním z vylepšení letos bylo i více než 500m2 chilloutové zóny, ve které jste si mohli posedět s kocovinou, zbytkáčem a odpočinout si od všeho a od všech, snad kromě návštěvníků se stejnou kocovinou, kteří se zde léčili také.

Shrnuto a podtrženo festival Mighty Sounds 2017 jako vždy nezklamal a my si ho užili se vší parádou. Už teď si zamlouváme volno v práci na další rok!

Foto: monsterenergy.com

© 2014-2023 panJosef.cz