Článek

REPORT: Kapela Škwor zahrála unplugged v DEPO2015

Máte ještě lístky?" "Ne, bohužel je vyprodáno".

Na konci ledna zveřejnila kapela Škwor aktualizovaný soupis plánovaných koncertů, které hodlají odehrát v rámci svého unplugged turné. Soupis byl téměř celý červeně proškrtán jako písemka nezdárného žáka, avšak místo podpisu učitele zde byla u většiny koncertu uvedena poznámka: VYPRODÁNO!

Vyjímkou nebyla ani Plzeň, kde se koncert musel přesunout z důvodu velkého zájmu do Depo2015. ‌"Vy jste naprosto úžasní a já si myslel, že nás s tím pošlete do p*dele". Pochválil svérázně početný dav, frontman Petr Hrdlička. Playlist Škworů byl samozřejmě průřezem několika alb a musím dodat, že akustický kabát slušel i ostřejším kouskům jako třeba Kámen, Starej voják nebo Sraž nás na kolena.

Songy nebyly ochuzené vůbec o nic, naopak si Škwor pozvali dvě posily v podobě klavíristy a hráče na violoncello, kteří skladbám jak je známe, dodali úplně nový rozměr. Samotný úvod koncertu se nesl trochu v duchu temna, kdy dvě zahalené postavy začaly krátce po stržení plachty zapalovat na podiu svíčky. Celkovou atmosféru dokreslovali i sudy, ze kterých při několika skladbách šlehaly plameny. Při notoricky známých písních jako je Síla starejch vín doslova naskakovala husí kůže.

Dav neúnavně sekundoval kapele téměř při každé sloce či refrénu, který zazněl z podia. Celkové nazvučení bylo parádní. Je vůbec co vytknout? Nejsem rozhodně žádnej puritán, ale těch sprostých slov zaznělo z podia na můj vkus až zbytečně moc. Byla to však jediná vada na kráse této super akce.

Na závěr byla připravena autogramiáda a nakonec společné focení s fanoušky, takže sociální sítě čekala ten večer slušná - "Škwoří nálož". Osobně doufám, že takových turné odjede kapela více, jelikož by mohla oslovit i posluchače, kteří nejsou zrovna příznivci tohoto žánru.

© 2014-2023 panJosef.cz