Článek

REPORT: Irský Halloween v Divadle Pod Lampou #7

Již posedmé jsme oslavili Irský Halloween s kapelou Cheers! v Divadle Pod Lampou a já na něj letos poprvé vyrazila v děsivém kostýmu. Byl to naprosto skvělý zážitek. Nejenom proto, že mě celkem bavilo vžít se do své role, ale hlavně díky fantastické atmosféře, která celým večerem vládla.

Byla sobota 27. 10. 2018 asi šest hodin večer.  V tu dobu jsem se přibližně začala chystat na halloweenský rej, a jak jsem již říkala, bylo to poprvé, takže jsem úplně neodhadla dobu nutnou k přípravě svého kostýmu. Abych to zkrátila, do Lampy jsme dorazili během vystoupení kapely Degradace. Bohužel nás úplně minul výstup bristko-plzeňského písničkáře Dicka Savage. Ale podle recenzí mých kamarádů, kteří umějí přijít v čas, to bylo parádní vystoupení. Dick má velmi dynamický styl a silný zpěv, takže mě teď hodně mrzí, že jsem o něj přišla.

Druhou, již zmíněnou punk-rock’n‘rollovou kapelu Degradace jsem vlastně taky pořádně nestihla. Ano, sice jsme přišli během první poloviny jejich hraní, ale tak znáte to, už u tramvaje potkáte jednoho kamaráda a hned na rohu druhého. A tímhle tempem zdoláváte těch pětatřicet metrů ke vstupu přibližně patnáct minut. Konečně dojdete, ale tam stojí dalších asi sto známých a každý nutně potřebuje vědět, jak se dnes máte. Ve chvíli, kdy shodíte kabáty v šatně, si naivně myslíte, že máte vyhráno, jenže to ještě nevíte, že se fronta na bar stojí až dolů. A ve chvíli, kdy už tedy konečně nikoho nezajímáte a máte v ruce sklenici s vaším oblíbeným drinkem, kapela děkuje publiku a vámi vyhraný boj je k ničemu, protože se všichni okamžitě začnou drát ven na vzduch a cigáro. Co teď tedy říci k téhle partě z Ostravy? Pod podiem prázdno neměli a nikdo na ně nenadával. Logicky tedy soudím, že zahráli moc dobře!

Sleduj PlzeňskéKapely.cz na sociálních sítích

Oukej, sklenice v jedné ruce a geniální místo na stupínku po levé straně Lampy zabráno. Teď už chyběla jenom kapela, která na sebe nenechala taky dlouho čekat.  Využila jsem okamžiku, kdy byl sál ještě rozsvícený a prohlédla si ostatní masky. Byla jsem uchvácena nápaditostí a precizností při jejich výrobě. V tento večer jsme mohli vidět opravdu všechno – od nejděsivějších nestvůr až po slaďoučké jednorožce. Jen tak BTW za štětku jsem šla letos jenom já, takže i z toho jsem byla mile překvapena. Klobouk smekám před výzdobou Lampy, která je rok od roku pompéznější. Krvavé skvrny na chodníku, pavučiny, netopýři, pentagramy, suché listí, lebky a vydlabané dýně, to všechno dokonale dokreslovalo halloweenskou atmosféru večera. Za několik málo chvil se na pódiu objevila domácí kapela Cheers! No co vám budu vyprávět, párty jako vždycky - pogovalo se až do posledních řad, vzduch se tetelil horkem a tahle parta předvedla svoji velkolepou show. Všichni se bavili. Pro mě byli topkou, ale to už bych zase předbíhala.

Hvězdami večera se totiž měli stát maďarští Paddy And The Rats. Tam už se můžeme bavit o skutečně profesionálním přístupu. Celý večer hráli svoje super mega hity, které tak moc zbožňuju, třeba Castaway,  Ghost From The Barrow, The Captain's Dead, Join The Riot anebo lidovky jako Drunken Sailor.  Bylo to poprvé, kdy jsem na nějakém koncertě v Divadle Pod Lampou viděla lidi pařit i nahoře u baru.

Co říci závěrem, titul „Hvězdy večera“ si Paddy rozhodně zasloužili. A že pro mne samotnou byli větší terno pánové a dáma z Cheers! je věcí čistě subjektivní.  Každopádně jsem si to hrozně užila a za to patří všem, kdo se na tomhle večeru podíleli, moje velké dík!

© 2014-2023 panJosef.cz