Článek

REPORT: HOLIEND - zvučná jména, ale organizace pozadu

Holiend - nejen hudební festival... Holiend :night (ještě je Holiend :day) je festival, který se letos zcela poprvé odehrál v Plasích u Plzně.

Holiend :day byl určen primárně pro rodiče s dětmi a sklidil velký úspěch. Bylo zde několik stanovišť, kde se daly vyzkoušet chemicko-fyzikální pokusy, malovat či si vyzkoušet dvojkola. Tato část měla i charitativní rozměr, kdy každý návštěvník mohl namalovat obraz a případný výtěžek z prodeje byl věnován na dětský domov. A hlavně na závěr programu nesmí chybět kouzelník, který sklidil samozřejmě největší obdiv i potlesk.

Holiend: night se odehrál v prostoru místní tzv. Velké louky a přilehlých prostor Knížecího pivovaru. Lokace to je velmi slibná. Hlavní stage situovaná u řeky na velké louce, kde byly lavičky v přítmí stromů... velmi příjemné. Druhá menší stage byla v areálu pivovaru, takže opět hezký prostor k posezení a poslechu hudby, i když schovaný za vraty.

V sobotu 3. září v 16:30hod odstartoval Holiend :night. Během večera se zde představili například zpěvačka, skladatelka, herečka a závodnice v rallye Olga Lounová, rapper a producent Paulie Garand nebo thrash-rock'n'roll v podání kapely Hentai Corporation či rockový band Doctor Victor apod. Z Plzně a okolí dorazili Electric LadyStrange Society a Diagnoza Exitus... Oceňuji skvělé výkony všech vystupujících.

Co se týče organizace, musím to bohužel označit za problém, protože jsou věci, které by si neměl žádný festival dovolit. Věřím, že organizátor Petr Fulín měl na starosti mnohé věci a nemůže sám hned napoprvé postihnout vše. Nicméně program kapel je jednou z věcí, které musí být. I po našem příjezdu doposud program nebyl uveřejněn a slečny u vstupu nevěděly nic ohledně programu a upřímně ani ohledně dalších věcí... Nakonec byl na fb stránkách sdílen jakýsi vyfocený papír, kde již při druhé kapele docházelo ke změnám. Vystupující kapely neměly pásku, takže při přechodu na druhé pódium byly požádány o zaplacení vstupného atd atd... A jako třešinka na dortu byla událost na facebooku Holiend :night, hned po akci zrušena.

Velké plus vidím v podobě vstupného, které činilo v předprodeji 199Kč a na místě 299Kč, což je příjemná skutečnost (hlavně pro věčně chudé studenty). A jestli musím něco vyzvednout až k nebeským výšinám, tak kromě prostředí, kde se festival konal, to bude hygiena... byla jsem na mnohých festivalech a věřte mi, tohle bylo na jedničku s hvězdičkou.

Jako fotka článku použita fotografie z FB stránek Olgy Lounové z příprav na cestu do Plas

© 2014-2023 panJosef.cz