Článek

AKTUALITA: Domažlice se představí v zuřivých tónech Animal Hate, Laid to Waste a Wreck Shit

V sobotu 9. 1. 2016 se v domažlickém klubu Moskyto již od 19hod představí hned 3 kapely. Zahraje známá místní death metalová skupina Animal Hate a společně s ní zazní i plzeňský thrash metal v podání Laid to Waste a hardcore punkově ladění Wreck Shit.

Skupina s příznačným deathovým názvem Animal Hate spatřila světlo světa v roce 1998. Skupina měla 3 zakládající členy, kteří se ale brzo rozešli, a někteří se věnovali tvorbě v rámci plzeňské skupiny Grind 6.4. Avšak ta krátce poté prošla vnitřním rozkolem a byla opět znovuzaložena Animal Hate a tentokrát s jednou kytarou navíc oproti původnější sestavě. Kapela v květnu 2001 nahrála ve studiu ve Kdyni (*pozn.autora - z těchto končin pocházím, proto mi dovolte malou zmínku o tomto městečku) nahrávku s názvem "Fatal Error", která se sice těšila pozitivní kritice, ale i přesto kapela v tomto období vyměnila zpěváka a nakrátko poté i kytaristu... Další počin a to album "Bells of Acheron" (2005) se táhla v linii technického death metalu. A o 2 roky později následovalo vydání cd "A Witch Shall Be Born". Za 10 let své existence skupinou Animal Hate prošlo mnoho zpěváku, kytaristů i bubeníků. Od roku 2008 opět pilně tvoří ve stálé sestavě a vrací se s plným nasazením na českou deathmetalovou scénu.

 Dalšími aktéry tohoto večera jsou Laid to Waste - thrash-speedový nářez z Plzně. Historie této skvadry je "rozmazaná alkoholem". Avšak co z dostupných zdrojů víme zcela jistě je to, že koncertují minimálně od roku 2012. Odehráli mnoho koncertů a účastnili se kupříkladu akce They Shall Feast vol. 4, kde se představili ještě coby skupina s názvem Kill! Kill! Kill!, a zahráli zde po boku německých kapel jako jsou Cryptic Brood nebo Graveyard Ghoul a českých deathařů Brutally Deceased. V lednu 2015 se pustili do nahrávání a v sobotu nám v Moskytu zcela jistě představí komplet novou tvorbu vtělenou do cd "Counterattack" (2015). Jednou z odměn za vydané cd bylo vystupování v Písku na Thrash Nightmare III, kde se kromě Laid to Waste představili Space Chaser z Berlína nebo slovenská thrashová Vendeta. A dle komentářů na všemocném bandzone, kde to v Praze na akci Silvestr Metal Attack 2015 údajně "pěkně rozstříleli", se máme nač těšit.

A další peckou, která to v Moskytu roztočí je plzeňský hard-core punkový nářez Wreck Shit. Kluci od minulého roku čile koncertují po okolních městech a menších klubech. Zahráli si například po boku bratislavských thrasherů Catastrofy či místních punkových DemöralyzérWreck Shit se pak ještě v únoru představí v Plzni v klubu Sally Brown, takže pokud se nedostanete do Domažlic, neváhejte.

© 2014-2023 panJosef.cz