Článek

REPORT: Arakain, Dymytry 21.3.2014

Šeříkovka zažila v pátek 21.3.2014 metalovej svátek, hostila společnou jarní tour kapel Arakain a Dymytry.

Koncert byl beznadějně vyprodán a podle pořadatelů bylo prodáno 800 lístků, takže Šeříkovka zažila těžkou zatěžkávací zkoušku. Ale zvládla ji na jedničku, předem se na to pečlivě připravila. Bylo nachystáno 12 pivních píp na čtyřech místech klubu, takže fronty byly minimální. Kdo chtěl tak ten frontu nestál. Dokonce byl otevřen i balkon v předsálí, kde byl též výčep. Pár jedinců se pokusilo dostat do Šeříkovky bez lístku, ale místní ochranku nepřelstili. Kdo prostě neměl lupen, měl bohužel smůlu.

Jako první vystoupila předkapela Modesty&Pride a myslím si, že každého v sále mile překvapila a nažhavila publikum na další kapelu.

Dymytry se toho nebáli a rovnou začali novou peckou Plameňáci z nové desky Homodlak. DM3 rodina nastolila pod pódiem jeden velkej kotel. Je vidět že i zpěvák Jan "Protheus" Macků ví, které fotbalové mužstvo je v ČR momentálně nejlepší. Nelenil a vzal si na pódium vlajku Viktorky Plzeň, díky Protheusi. Dostat se ven ze sálu, již představovalo hodně úsilí a velké lokte. Ale dokázal jsem to, takže po malém občerstvení jsem se opět, ale už velmi těžko dostával do sálu a hlavně do první řady.

Koncert byl beznadějně vyprodán a podle pořadatelů bylo prodáno 800 lístků, takže Šeříkovka zažila těžkou zatěžkávací zkoušku.

Vrcholem večera byl koncert kapely Arakain. Ti zahráli jak staré dobré fláky, tak i nové skladby z nové desky Adrenalinum. Dokonce i Honza Toužimský si vzal kytaru a zahrál s ní jednu pecku. S kytarou jsem ho viděl na koncertě snad poprvé. Teplota v sále byla opravdu velmi vysoká. Takže jsem se zamířil občerstvit a připravit na vrchol akce. Na řadu měla přijít společná bubenická sóla + propojení obou kapel a zahrání pár věcí společně. Bohužel jsem se již do sálu nedostal, tak jsem šel zadem přímo na pódium a udělal pár fotek. Okusil jsem jaká vládne atmosféra v zákulisí a jak se kluci v zadu starají o kapelu.

Nakonec závěrečná společná fotka, dle které je zřejmé, že Šeříkovka praskala ve švech. Po koncertě přišlo vhod občerstvení, zhodnocení celého koncertu s přáteli a potom příjemný odchod domů z dobře vydařeného koncertu. Akce se velmi povedla a jak diváci, tak i kapely si celý večer velice užívali. Pochvalu si zaslouží i pořadatelé akce za skvěle zvládnutej koncert a skoro žádný fronty na pivo.

Tak zase někdy příště v Šeříkovce, nebo jiném skvělém koncertu.

Kompletní fotoreport najdete na xichty.cz

© 2014-2023 panJosef.cz