Článek

AKTUALITA: Trautenberk vydává nové CD s názvem Himlhergotdonrvetr

  • Trautenberk

Právě v těchto dnech finišují práce na novém albu klatovské tanzmetalové kapely Trautenberk. Kapela má za sebou natáčení ve studiu exAvik v Klatovech a v současné době dokončují práce na bookletu. Samotného zpracování přebalu desky se ujal Daniel Kurz (Atari Terror, K25A), který má v tomto oboru nemalé zkušenosti. „Když jsme řešili, jak by měla nová deska vizuálně vypadat, už jsme věděli, že se bude jmenovat HIMLHERGOTDONRVETR. Padla tedy otázka: „V jaké situaci zakleješ? V jaké situaci si zakleje snad každý?“ No, když ti přijde obálka s modrým pruhem. To vždycky smrdí nějakým průšvihem. Proto i obal desky je pojat jako dopis a celkový koncept se točí kolem soudního rozhodnutí, na jehož závěru dojde k „překvapivému“ rozuzlení, říká Luboš Valeček, alias Horst, zpěvák kapely Trautenberk.

Na samotné natáčení ve studiu exAvik dohlížel legendami opředený a Zlatými Anděly ověnčený Miloš Bešta. Pod jeho vedením natočil Trautenberk v exAviku devět kompletních skladeb a zpěv a basu do skladby, věnované jemnostpánovi Obroušovi z Trautenberku, Pán udíren. Ostatní stopy v této písni zůstaly původní ze studia Franz Kavkaz, ve kterém kapela song natočila krátce po Obroušově smrti. Deska HIMLHEGOTDONRVETR tedy bude celkem obsahovat deset skladeb, na kterých se ukáže i několik hostů. Ve zmíněném Pánovi udíren si zapěl Ráďa Škarohlíd z Hentai Corporation, Staré Pušky z daleké severní Moravy si zazpívaly v písni Kubamelehubou a Franta Knetl z temné Mortifilie si zamurmuřil ve skladbě Temná strana talíře. „Za sebe můžu říct, že oproti Hladové srně z roku 2013 bude nová deska mnohem barevnější. Trvalo skoro tři roky, než jsme dali dohromady materiál a na nahrávce je to znát. Za tu dlouhou dobu nás stihlo ovlivnit více autorů a právě proto je Himlhergotdonrvetr tak různorodá,“ říká Horst.

Himlhergotdonrvetr spatří světlo světa oficiálně na svém prvním křtu, který proběhne v Plzni v Divadle pod lampou dne 26. 2. 2016. Tímto koncertem zahájí kapela svou HimlherGOTTour v jejímž rámci Trautenberk objede osm měst. Poslední zastávkou tour bude Obrfest 26. 3. 1016 v klatovské Družbě, kde kapela nejen zavzpomíná na svého zesnulého zpěváka Obrouše, ale zároveň svou novou desku před domovským publikem pokřtí.

© 2014-2023 panJosef.cz